Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüse karşı nasıl önlem alıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüse karşı nasıl önlem alıyor?

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı kurallara titizlikle uyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüse karşı nasıl önlem alıyor?
16px
24px
17.04.2020 07:17
ABONE OLgoogle

Kalın, 3 haftadır dışarı çıkmadıklarını dışarıdan da konuk almadıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da üç haftadır dışarı çıkmadığını dışarıdan da konuk almadığını ifade etti.

İbrahim Kalın, NTV'de pandemi süreciyle ilgili soruları cevapladı. Herkes gibi Sağlık Bakanlığının açıkladığı kurallara titizlikle uyduklarını söyleyen Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tedbirlere titizlikle riayet ettiğini belirtti.

"Biz de herkes gibi öncelikle Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı kurallara titizlikle uyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da tedbirlere titizlikle uyuyor,

PROGRAMLARI BURADAN YÜRÜTÜYORUZ

Sayın Cumhurbaşkanı bir devletin başkanı nasıl korunması gerekiyorsa öyle korunuyor. Üç haftadır biz buradayız, dışarı çıkmıyoruz. Dışarıdan konuk almıyoruz. Programları buradan yürütüyoruz.

Biz hepimiz kurallara istisnasız şekilde uyuyoruz. Bir ayrım yok, herkes bu kurallara uymak zorunda." açıklamalarında bulundu.

Her bir ülke kendi özgün şartlarında bu kararları almak durumunda. Türkiye için de salgının seyrine, alınan tedbirlerin başarısına bağlı olarak bir öngörüde bulunmak mümkün. Bunun dışında tüm tarihler sepkülasyon olmanın ötesine geçmez.

Her bir ülkenin farklı uygulamaları var. Bazen şehirler arasında bile farklılık olabiliyor. Biz de bunu yaptık. Bu tamamen süreçle ilgili, vaka sayısıyla, yayılmanın dozuyla ilgili olarak değerlendirmeniz gereken konular.

Genel bir yasağın ekonomik maliyeti büyük olur. Virüsün dünyaya maliyeti 3-4 trilyon dolar olacak.

Bilim Kurulu bu süreçte ihdas edilmiş en önemli kurumlardan bir tanesi. Bu kurul çok zamanlı bir şekilde kuruldu. Gayet de iyi çalışmaya devam ediyor. Onların tavsiyeleri doğrultusunda bu tedbirler alınıyor, uygulanıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde